پنجشنبه، 11 مهر 1398

شرط افزایش قیمت در صورت نپرداختن ثمن

پرسش :

خریدار و فروشنده توافق کرده اند که «اگر تا تاریخ معین سند به نام نشود و ثمن پرداخت نگردد فروشنده مى تواند یا به شخص ثالث بفروشد و یا قیمت را بالا ببرد» آیا این معامله صحیح است؟

پاسخ :
بسمه تعالى: از آن تاریخ به بعد فروشنده مى تواند معامله را فسخ کند ولى نمى تواند ثمن معامله را بالا ببرد مگر این که معامله را فسخ کند و مجدداً معامله کند. بنابراین معامله قبل از فسخ به قوت خود باقى است. والله العالم

منبع: استفتائات، آیت ‌الله العظمى سبحانى (دام ظله)، جلد سوم، قم: مؤسسه امام صادق (علیه‌ السلام)، 1394.