پنجشنبه، 11 مهر 1398

پول زمین پس از چند سال تأخیر در پرداخت و مطالبه افزایش ارزش

پرسش :

اگر زمینى فروخته شود و مقدارى از پول را دریافت کرده ولى مابقى را بر طبق قرارداد عمل نشود بلکه پس از چند سال تأخیر پول را پرداخت کنند آیا فروشنده حق مطالبه ارزش پول را دارد و مى تواند تا پرداخت مابقى پول از تسلیم زمین خوددارى کند؟

پاسخ :
بسمه تعالى: در پرداخت باقى مانده ثمن باید تفاوت را به نوعى در نظر بگیرند و مصالحه کنند و تسلیم مبیع بستگى به کیفیت قرارداد دارد، اگر در قرارداد قید شده پس از پرداخت همه ثمن مبیع را در اختیار بگذارند مى توانند از تسلیم مبیع تا پرداخت همه ثمن خوددارى کنند. والله العالم

منبع: استفتائات، آیت ‌الله العظمى سبحانى (دام ظله)، جلد سوم، قم: مؤسسه امام صادق (علیه‌ السلام)، 1394.