پنجشنبه، 11 مهر 1398

اعتبار مقتل ابومخنف

پرسش :

آیا زیارت اربعین امام حسین علیه السلام، مدرکی جز مقتل ابومخنف ندارد؟

پاسخ :
در پاسخ به این ادعا باید گفت که تنها ابومخنف نیست که موضوع اربعین سید الشهدا علیه السلام را نقل کرده است، بلکه کسانی دیگری نیز هستند که این مسئله را بیان کرده و به آن صحه گذاشته‌اند. ابوریحان بیرونی (م 44 ه‍.ق) به صراحت تمام گفته است: در روز بیستم [صفر]، سرِ حسین علیه السلام به بدنش ملحق و در همان مکان دفن شد و زیارت اربعین، درباره این روز (بیستم صفر) است و آنان (چهل نفر) اهل بیت او بودند [که] پس از بازگشت از شام، قبر امام علیه السلام را زیارت کردند.

منبع: چراغ هدایت، رحمت الله ضیایی و مجتبی باقری، ناشر: سازمان حج و زیارت.