پنجشنبه، 25 مهر 1398

گریه دشمنان امام حسین (علیه السلام) بر آن حضرت

پرسش :

آیا دشمنان و تنهاگذارندگان امام حسین (علیه السلام) بر آن حضرت گریستند؟

پاسخ :
گزارش ها حاکی از آن اند که فاجعه عاشورا و مصائبی که پس از آن بر اهل بیت سید الشهدا گذشت، به قدری رقّت انگیز و غمبار بوده که نه تنها علاقه‌مندان به خاندان رسالت (علیهم السلام)، تحت تأثیر قرار گرفتند، بلکه سرسخت‌ترین دشمنان آنان ـ با این که در نهایت بی رحمی و قساوت بودند ـ و نیز کسانی که یاری نرساندنشان به امام (علیه السلام)، این فاجعه را پدید آوردند، نتوانستند با دیدن آن صحنه های دل خراش، از گریه خودداری کنند.

البتّه گریه افراد سنگ دلی چون یزید، ممکن است دلیل سیاسی نیز داشته باشد؛ یعنی آنان پس از افشا شدن حقایق، برای فریب افکار عمومی و مقصّر جلوه دادن دیگران، تظاهر به گریه و اندوه نموده اند.

منبع: دانشنامه امام حسین (علیه السلام)، ج ۱۰، ص ۱۲۵