جمعه، 24 آبان 1398

احکام حج | وصیت به حج: سوال نه

پرسش :

زنی وصیت کرده که از طرف او حج به جا آورند و مشخص نکرده که حج بلدی یا میقاتی به جا آورند. در حالی که همسر او نیز فوت کرده است و کودکان خردسالی هم دارد اگر خواسته شود که حج بلدی را از اموال او پرداخت کنند و ادا نمایند برای کودکان او مشکل و دشوار خواهد شد. در حال حاضر وظیفه چیست؟

پاسخ :
بسمه تعالی: اگر آن زن حجة الاسلام را وصیت کرده بود در صورتی که آن را مقید به بلدی نکرده و مالی را که برای آن تعیین کرده به مقداری نیست که ظاهر در حج بلدی باشد حج میقاتی از طرف او کفایت می‌کند و چنانچه ظاهر وصیت حج بلدی باشد لازم است که حج بلدی به جا آورده شود و در صورتی که هزینه آن بیش از ثلث اموال اوست بخشی از سهم آنها برداشته شود تا هزینه آن تأمین شود. بدین صورت که هزینه سفر از بلد تا میقات از ثلث اموال و هزینه میقات تا مراحل بعد از آن از اصل اموال او پرداخت شود و وجود کودکان خردسال تأثیری در این حکم ندارد، والله العالم.

​​​​​​​​​​​​​​منبع: استفتائات حج، مطابق با فتاوای آیت الله العظمی میرزا جواد تبریزی (ره)، قم: دارالصدیقه الشهید، ۱۳۸۴.