جمعه، 24 آبان 1398

احکام حج | عدول زن از اعمال حج تمتع به حج افراد: سوال سه

پرسش :

اگر زنی در عمره تمتع حیض شود و می‌ترسد که اگر تا وقت پاک شدن صبر کند، وقوف در عرفات را از دست بدهد، تکلیف او چیست؟

پاسخ :
​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​بسمه تعالی: در مورد سؤال چنانچه حیض شدن او پس از احرام بستن به عمره تمتع باشد در این صورت زن مخیر است که:
به حج افراد عدول کند و حج اِفراد را به جا بیاورد و پس از فارغ شدن از اعمال حج در صورت امکان بر او واجب است که عمره مفرده به جا آورد.
و یا آن که اعمال عمره تمتع را بدون طواف و نماز به جا آورد یعنی سعی و تقصیر را انجام دهد سپس برای حج تمتع مُحرم شود و پس از فارغ شدن از اعمال منی، قبل از به جا آوردن طواف حج تمتع، طواف عمره تمتع خود را قضا کند و در صورتی که یقین دارد عادت ماهانه او ادامه خواهد داشت و نمی‌تواند حتّی پس از بازگشت از منی، طواف و نماز آن را به جا آورد، برای آنها نائب بگیرد، سپس خودش سعی را به جا بیاورد و روزهایی که بر او واجب است، در آن استظهار کند، حکم روزهای حیض را دارد، والله العالم.

​​​​​​​منبع: استفتائات حج، مطابق با فتاوای آیت الله العظمی میرزا جواد تبریزی (ره)، قم: دارالصدیقه الشهید، ۱۳۸۴.