جمعه، 24 آبان 1398

احکام حج | عدول زن از اعمال حج تمتع به حج افراد: سوال بیست و پنج

پرسش :

کسی که وظیفه‌اش حج تمتع بود و آن را به جا آورد و در سال بعد با احرام عمره مفرده وارد مکه شد سپس خواست که حج افراد را به جا آورد، آیا می‌تواند چنین کاری انجام دهد؟ در این صورت، برای این کار، از کجا محرم شود؟ از مکه و یا جای دیگر؟

پاسخ :
​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​بسمه تعالی: می‌تواند چنین کاری انجام دهد و اگر قبل از ماه‌های حج یا در ماه شوال وارد شهر مکه گردید، به طوری که بر او صدق کند که مجاور مکه شده است، از ادنی الحل محرم شود، وگرنه باید از یکی از میقاتهای پنجگانه مُحرم شود، والله العالم.

​​​​​​​منبع: استفتائات حج، مطابق با فتاوای آیت الله العظمی میرزا جواد تبریزی (ره)، قم: دارالصدیقه الشهید، ۱۳۸۴.