شنبه، 9 آذر 1398

احکام نماز مسافر | کسى که شغلش سفر کردن است: سوال یک

پرسش :

اینجانب راننده یک شرکت مسافربرى مى باشم. اکنون دوازده روز مرخصى گرفته ام و بنا دارم به مدت یک هفته به همراه خانواده ام به مشهد مقدس مسافرت کنم، آیا در سفر مشهد نمازم قصر است یا تمام؟ و آیا بعد از دوازده روز که به کارم برمى گردم در سفر اوّل نمازم قصر است یا تمام؟

پاسخ :
در فرض سؤال، در سفر مشهد مقدس نماز شما قصر است. ولى پس از بازگشت به کار خودتان چون ده روز در یک جا نمانده اید در سفر اول نمازتان تمام است. بلى اگر ده روز در وطن خود یا در غیر وطن با قصد اقامت بمانید، در سفر اول نمازتان شکسته است.

منبع: جامع المسائل، استفتائات آیت الله العظمی محمد فاضل لنکرانی (ره)، جلد اول، قم: امیر العلم، 1383.