جمعه، 8 آذر 1398

احکام نماز مسافر | مسافرى که نمى‌داند چند روز در محل مى‌ماند: سوال یک

پرسش :

گاهى فردى دستگیر مى شود و به زندانى فرستاده مى شود که در فاصله 45 کیلومترى شهر او قرار دارد و نمى داند حبس او چه مقدار طول مى کشد، حکم نماز و روزه او چیست؟

پاسخ :
اگر زندانى نمى کند که به کجا برده شده، نمازش را تمام بخواند و اگر مى داند ولى او را بدون اختیار در ماشین گذاشته اند و برده اند، باید احتیاط کند و نماز را هم تمام و هم شکسته بخواند. مگر اینکه سى روز مردّد در آنجا بماند که پس از آن باید نماز را تمام بخواند.
روزه را هم در مواردى که نماز را تمام مى خواند باید بگیرد و در مورد جمع هم باید روزه ماه مبارک رمضان را بگیرد و قضاى آن را هم بگیرد.

منبع: جامع المسائل، استفتائات آیت الله العظمی محمد فاضل لنکرانی (ره)، جلد اول، قم: امیر العلم، 1383.