شنبه، 9 آذر 1398

احکام نماز مسافر | کسى که شغلش سفر کردن است: سوال سه

پرسش :

فرموده اید: کسى که شغلش مسافرت است اگر ده روز یا بیشتر در وطن خود بماند چه قصد ماندن ده روز را داشته باشد و چه بدون قصد بماند، باید در سفر اول که مى رود نماز را شکسته بخواند. حال اگر کسى در غیر وطن خود ده روز بماند وظیفه اش در سفر اول چیست و آیا فرقى بین قصد ده روز و عدم قصد وجود دارد؟

پاسخ :
اگر قصد ده روز در غیر وطن کرده، در سفر اولى که بعد از ده روز مى رود نماز را شکسته بخواند. ولى اگر ده روز در غیر وطن بدون قصد اقامت مانده در سفر اول بنابر احتیاط واجب نماز را هم تمام و هم شکسته بخواند.

منبع: جامع المسائل، استفتائات آیت الله العظمی محمد فاضل لنکرانی (ره)، جلد اول، قم: امیر العلم، 1383.