دوشنبه، 25 آذر 1398

احکام روزه | روزه مسافر: سوال نه

پرسش :

آیا حکم نماز و روزه مسافر در باب حدّ ترخص فرق مى کند؟

پاسخ :
بلى، در خصوص مسافرت از وطن، اگر بخواهد در فاصله بین وطن و حدّ ترخص نماز بخواند معیناً نماز تمام است. ولى نسبت به روزه در این فاصله به نحوى که در دو مسأله قبل بیان شد باید احتیاط کند. اما در محلى که قصد اقامت کرده، اگر مسافرت کند و بخواهد پیش از حد ترخص نماز بخواند، بنابر احتیاط واجب باید نماز را هم شکسته و هم تمام بخواند. همانگونه که روزه را نیز بنابر احتیاط واجب باید بگیرد و قضاى آن را هم بگیرد.

منبع: جامع المسائل، استفتائات آیت الله العظمی محمد فاضل لنکرانی (ره)، جلد اول، قم: امیر العلم، 1383.