دوشنبه، 25 آذر 1398

احکام کارهای حرام | ریش تراشى: سوال شش

پرسش :

گفته مى شود که هیچ مردى اجازه ندارد از اول عمرش تا آخر عمرش صورتش را با تیغ بتراشد، مگر این که موردى پیش آید و مثلا مریض شود و لازم باشد که صورتش را تیغ بتراشد. اولا: تقاضا دارم که بنویسید آیا این مطلب مطابق با فتواى جنابعالى است یا خیر؟ ثانیاً: آیا مرد جوانى که حدود 18 ـ 19 سال سن دارد، اجازه دارد که فقط به منظور روییدن مو در صورتش (ریش و سبیل) و بهتر روییدن آن، صورتش را دو یا سه بار با تیغ بتراشد یا خیر؟ در مورد تراشیدن سبیل چه مى فرمایید؟

پاسخ :
بنابر احتیاط واجب نباید ریش را بتراشند، ولى تا ریش بیرون نیامده تیغ به صورت کشیدن مانع ندارد و تراشیدن سبیل اشکال ندارد.

منبع: جامع المسائل، استفتائات آیت الله العظمی محمد فاضل لنکرانی (ره)، جلد اول، قم: امیر العلم، 1383.