دوشنبه، 25 آذر 1398

احکام اجاره | تخلیه مورد اجاره پس از تمام شدن مهلت: سوال یک

پرسش :

منزلى را از سال 1366 اجاره کرده ام و در آن ساکن هستم، البته هرسال با اضافه کردن اجاره بها قرارداد اجاره تجدید شده است. امّا امسال در مورد اجاره بها به توافق نرسیدیم و مالک مى گوید بعد از تمام شدن قرارداد سال قبل، راضى نیستم در منزل بمانید و باید منزل را روز آخر طبق قرارداد تخلیه کنید. و من هم با تمام تلاشى که کرده ام به نتیجه نرسیده ام و نتوانسته ام منزلى پیدا کنم. البته در نظر عرف بعد از پایان سال مدتى معقول مهلت مى دهند تا مستأجر منزل جدید پیدا کند، لطفاً وظیفه مرا بیان کنید.

پاسخ :
در فرض سؤال، در پایان مدت اجاره اختیار با مالک است و مستأجر بدون رضایت او شرعاً حق ندارد و در منزل وى بماند و در صورت اضطرار و ناچارى رضایت او را تحصیل کنید و نظر عرف در این قبیل موارد مشروعیت ندارد.

منبع: جامع المسائل، استفتائات آیت الله العظمی محمد فاضل لنکرانی (ره)، جلد اول، قم: امیر العلم، 1383.