دوشنبه، 25 آذر 1398

احکام ازدواج | عیوب موجب فسخ: سوال یازده

پرسش :

دخترى به عقد مردى درآمده است. و پس از مدتى معلوم شده خانواده دختر دچار عقب افتادگى ذهنى و بیماریهایى مانند انحراف چشم تا حدّ کورى و سنگینى گوش تا حدّ کرى هستند و دختر قبلا دچار سکته شده، آیا چنین عیوبى موجب فسخ است؟

پاسخ :
عیوبى که موجب فسخ عقد مى شود در توضیح المسائل، مسأله 2448 بیان شده است. اما عیوبى که در سؤال ذکر شده، در صورتى موجب حق فسخ عقد است که در ضمن عقد شرط عدم عیب خاص یا مطلق عیب بشود. یا زوجه به وصف سلامت از عیب توصیف شده، و قبل از عقد در مقام گفتگو دخترى سالم معرفى شده و عقد مبنى بر آن واقع شده باشد که در این صورت مرد مى تواند عقد را فسخ کند در غیر اینصورت حق فسخ ندارد. بلى مى تواند او را طلاق بدهد و در صورت طلاق اگر نزدیکى نشده، زن نصف مهر را طلبکار است و خلاصه عقد شرعاً صحیح مى باشد.

منبع: جامع المسائل، استفتائات آیت الله العظمی محمد فاضل لنکرانی (ره)، جلد اول، قم: امیر العلم، 1383.