دوشنبه، 25 آذر 1398

احکام وقف | فروش موقوفه: سوال شش

پرسش :

اینجانب متولى قطعه زمینى موقوفه به مساحت 113 متر مربع مى باشم، که موقعیت آن طورى است که فاقد درآمد مى باشد، و صرف هزینه جهت بهره بردارى از آن مقرون به صرفه نیست. لذا تصمیم گرفته ام زمین مورد بحث را که جنب مسجد جامع واقع شده، جهت ساختن وضوخانه و دستشویى که نیاز مبرم به آن مى باشد، به مسجد واگذار کنم. در غیر اینصورت آن را به مسجد فروخته و کل وجه دریافتى آن را در محل دیگرى زمین بهترى خریدارى و تبدیل به احسن کنم. عنایت فرمایید در صورت امکان مجوز شرعى صادر کرده، تا بتوانم به وظیفه شرعى خود در این رابطه عمل کنم؟

پاسخ :
در فرض سؤال که زمین موقوفه از قابلیت استفاده در جهت وقف افتاده و نیز امکان اجاره دادن و گرفتن مال الاجاره آن و به مصرف وقف رساندن نیست، متولى شرعى مجاز است آن را تبدیل به احسن، که اقرب به نظر واقف باشد بنماید.

منبع: جامع المسائل، استفتائات آیت الله العظمی محمد فاضل لنکرانی (ره)، جلد اول، قم: امیر العلم، 1383.