دوشنبه، 25 آذر 1398

احکام خرید و فروش | قرار دادن حق فسخ در معامله: سوال سه

پرسش :

شخصى ملک خود را فروخته و مقدراى از قیمت آن را نقداً دریافت کرده و با رضایت طرفین قرار بر این شده که بقیه آن را بعد از سه ماه بپردازد، ولى خریدار در موعد مقرر پول را نپرداخته است؛ آیا فروشنده مى تواند معامله را فسخ کند یا خیر؟

پاسخ :
در فرض سؤال، حق فسخ ندارد. فقط مى تواند بقیه قیمت را مطالبه کند، بلى اگر در ضمن عقد بیع شرط کرده باشند که باید مشترى در موعد مقرر بقیه پول را پرداخت کند، در این صورت، اگر خریدار به شرط عمل نکرد، فروشنده به عنوان خیار تخلف شرط، حق فسخ دارد.

منبع: جامع المسائل، استفتائات آیت الله العظمی محمد فاضل لنکرانی (ره)، جلد اول، قم: امیر العلم، 1383.