سه‌شنبه، 24 دی 1398

احکام نذر | مسائل متفرقه: سوال دو

پرسش :

افرادى که در دهه محرم اشیایى را نذر حضرت اباعبدالله الحسین (علیه السلام)کرده اند. از قبیل قند و شکر و چاى و آرد براى دور دیگ و غیره. منذورات را تحویل امین مسجد و یا حسینیه داده اند. در صورتى که از مصارف روضه خوانى در مورد خودش زیاد بیاید و اگر بخواهند خود عین را براى عاشورا نگهدارند فاسد مى شود و یا از بین مى رود، آیا مى توانند آن اشیا را به مستحق شرعى بدهند؟ و یا فروخته وجه آن را صرف مایحتاج حسینیه کنند؟ و یا اعیان را در غیر اوقات معلومه در سایر روضه خوانیها صرف کنند؟ و یا وجه آن را نگهداشته و در سال آینده مثل همان اشیا را جهت مصرف خریدارى کنند؟ نظر مبارک را مرقوم فرمایید.

پاسخ :
اگر اشیاى مذکوره را براى آن مى دهند که در دهه محرم صرف شود و از قرائن معلوم باشد که مقید بصرف آن را در خصوص محرم سال جارى نیست، عین مازاد را اگر ممکن است نگاه دارند. وگرنه بفروشند و قیمت آن را سال دیگر در دهه محرم به مصرف برسانند. و اگر مخصوص دهه محرم سال جارى داده اند، باید از دهندگان آن براى صرف در محل دیگر اذن بگیرید.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​منبع: جامع المسائل، استفتائات آیت الله العظمی محمد فاضل لنکرانی (ره)، جلد اول، قم: امیر العلم، 1383.