سه‌شنبه، 24 دی 1398

احکام خوردنی‌ها و آشامیدنی‌ها | گوشت‌هاى حلال و حرام: سوال سه

پرسش :

در بعضى از مناطق نوعى صید ماهى رایج است که در کنار رودخانه یعنى آنجایى که آب هست ولى خیلى کم است و بعضى از انواع ماهیان حلال گوشت در آنجا تخم گذارى مى کنند. حلبى یا ظرف دیگرى را زیر خاک مى کنند، به شکلى که دهانه حلب مساوى است با سطح آب. ماهیان هنگام تخمگذارى درون ظرف مى ریزند و نمى توانند بیرون بروند. بعضى از این ماهى ها ممکن است درون این ظرف بمیرند. حال حضرت مستطاب عالى بفرمایید: 1 ـ حکم این ماهیها از جهت حلّیت و حرمت چه مى باشد؟ 2 ـ به فرض حلال بودن، حکم آن ماهیهایى که مى میرند چه مى باشد؟ در ضمن این نوع صید تقریباً مى توان گفت رایج است.

پاسخ :
اگر حلبى یا ظرف را به قصد صید ماهى مى گذارند، به نظر اینجانب ماهیهایى که درون آب مى ریزند اگرچه در آب ظرف هم بمیرند همه حلال هستند.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​منبع: جامع المسائل، استفتائات آیت الله العظمی محمد فاضل لنکرانی (ره)، جلد اول، قم: امیر العلم، 1383.