چهارشنبه، 25 دی 1398

احکام شرکت | مسائل متفرقه شرکت: سوال سیزده

پرسش :

در سال 1359 این جانب به همراه دو فرزند خود و چند نفر دیگر یک شرکت تولیدى تأسیس کردیم در سال 1365 در غیاب من مقدارى از تأسیسات شرکت، فروخته شده و با پول آن مقدارى از وام پرداخت شد و مقدارى تأسیسات دیگر تهیه شده است و فعلاً از من مطالبه پول تأسیسات جدید را نسبت به سهم من مى خواهند. لطفاً حکم مسأله را توضیح دهید.

پاسخ :
فروش سهم شما از وسائل شرکت جایز نبوده و فضولى است که اگر شما اجازه بدهید، آن معامله صحیح است وگرنه باطل مى شود و همین طور است خرید وسائل جدید، لذا اگر شما هر دو معامله را اجازه دهید به مقدار سهم خود مالک مى باشید و لازم نیست دوباره پول آن را بپردازید.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​منبع: جامع المسائل، استفتائات آیت الله العظمی محمد فاضل لنکرانی (ره)، جلد دوم، قم: امیر العلم، 1383.