چهارشنبه، 25 دی 1398

احکام شرکت | مسائل متفرقه شرکت: سوال پانزده

پرسش :

این جانب با فردى شریک بودم و با هم یک ماشین داشتیم. آن فرد با ماشین قاچاق حمل کرد و دستگیر شد و کل ماشین مصادره شد و من با تلاش بسیار بعد از یکسال و نیم سهم خود را گرفته و سهم او را از دولت خریدم و بعد از آن حکم اولیه نقض شد و مقرر شد که من ماشین را به همان مبلغى که از دولت خریدم از شریک خود بخرم. آیا این مسأله صحیح است؟ ضمناً این جانب در این مدت ضرر بسیارى متحمل شدم. این ضررها را از چه کسى بگیرم؟

پاسخ :
در فرض مذکور قسمت مصادره شده جزء اموال دولت قرار گرفته است که مى تواند آن را به هر قیمت که مورد توافق طرفین باشد بفروشد. و اگر این کار صورت گرفت و بعد به هر جهتى عدم جواز مصادره اولیه معلوم شد. این مال به مالک اوّل برمى گردد و او اگر بخواهد دوباره مى تواند به قیمت مورد توافق طرفین به دیگرى بفروشد. و نسبت به ضرر باید به کسى که سبب وارد شدن ضرر بر شما شده است مراجعه نمایید.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​منبع: جامع المسائل، استفتائات آیت الله العظمی محمد فاضل لنکرانی (ره)، جلد دوم، قم: امیر العلم، 1383.