سه‌شنبه، 22 بهمن 1398

احکام خانواده | نفقه و مخارج زن و فرزند: سوال یازده

پرسش :

اگر خانمى ماهانه از شوهرش براى مخارج تغذیه خانواده پول مى گیرد و هرماه مقدارى را پس انداز مى کند آیا مى تواند بدون اذن شوهر براى خودش یا بچه ها با این پول لباس یا چیز دیگرى بخرد؟

پاسخ :
اگر ماهانه را تملیک او کرده و اختیار مصرف را به او داده است، مى تواند لباس و غیره بگیرد و نیز اگر ماهانه نفقه واجب خود زن است که به او داده، اختیار با زن است. اما نسبت به مخارجى که براى بچه ها داده زن چنین اختیارى ندارد، مگر از پدر آنان اذن بگیرد.

منبع: جامع المسائل، استفتائات آیت الله العظمی محمد فاضل لنکرانی (ره)، جلد اول، قم: امیر العلم، 1383.