چهارشنبه، 23 بهمن 1398

احکام پزشکی | تلقیح: سوال شانزده

پرسش :

لطفاً حکم هریک از حالات زیر را که مربوط به پرورش تخم لقاح یافته، در رحم زن مى باشد، مرقوم فرمایید. الف ـ گرفتن نطفه از شوهر و تخمک از همسر و تلقیح آزمایشگاهى آن و پرورش تخم لقاح یافته، در رحم همسر. ب ـ گرفتن نطفه از شوهر و تخمک از همسر اوّل و تلقیح آزمایشگاهى آن و پرورش تخم لقاح یافته، در رحم همسر دوم. ج ـ گرفتن نطفه از شوهر و تخمک از همسر و تلقیح آزمایشگاهى آن و پرورش در رحم زن دیگرى (اعم از محرم یا غیر محرم). د ـ گرفتن نطفه از شوهر و تخمک از غیر همسر و تلقیح آزمایشگاهى آن و پرورش در رحم همسر صاحب نطفه. هــ گرفتن نطفه از غیر شوهر و تخمک از همسر خود و تلقیح آزمایشگاهى آن و پرورش در رحم همسر.

پاسخ :
الف ـ اگر مستلزم کار حرامى نباشد، مانعى ندارد.
ب ـ ظاهراً مانعى ندارد.
جواب: به هیچ وجه جایز نیست.
د ـ مانعى ندارد.
ه ـ جایز نیست.

​​​​​​​منبع: جامع المسائل، استفتائات آیت الله العظمی محمد فاضل لنکرانی (ره)، جلد اول، قم: امیر العلم، 1383.