چهارشنبه، 23 بهمن 1398

احکام قضایی | مسائل متفرقه: سوال بیست و نه

پرسش :

اتهام شخصى در دادگاه از موارد لوث تشخیص داده شده ولى براى اولیاى دم معرفى افراد واجد شرایط جهت انجام قسامه در دادگاه محل وقوع جرم مشکل است، آیا دادگاه مى تواند جهت انجام قسامه به دادگاه محل سکونت اولیاى دم نیابت دهد و بدون حضور متهم به قتل در آن دادگاه قسامه انجام گیرد؟ و در صورت انجام قسامه آیا قتل ثابت مى شود؟

پاسخ :
بلى، بطور کلى در مواردى که حضور واجدین شرایط قسامه در دادگاه مشکل و حرجى باشد قاضى شرع مى تواند انجام تحلیف و قسامه را به دادگاه دیگرى که مورد اطمینان اوست تفویض کند و پس از انجام قسامه و گزارش آن قتل ثابت مى شود و حضور متهم لازم نیست.

​​​​​​​​​​​​​​منبع: جامع المسائل، استفتائات آیت الله العظمی محمد فاضل لنکرانی (ره)، جلد دوم، قم: امیر العلم، 1383.