چهارشنبه، 23 بهمن 1398

احکام ارث | مسائل متفرقه ارث: سوال سی‌ و سه

پرسش :

در مواردى که گرفتن سرقفلى مشروع است، آیا زن از آن ارث مى برد؟

پاسخ :
بلى، زن در مواردى که گرفتن سرقفلى مشروع باشد از آن ارث مى برد. چون در این موارد یا سرقفلى در مقابل اعیانى مغازه است یا به عنوان قرض در دست مالک مغازه است و در هر دو صورت جزء اموال منقول محسوب مى شود ولى اگر بر فرض سرقفلى در مقابل زمین و اعیانى مغازه گرفته شود زن از آنچه در مقابل زمین است، ارث نمى برد.

​​​​​​​منبع: جامع المسائل، استفتائات آیت الله العظمی محمد فاضل لنکرانی (ره)، جلد دوم، قم: امیر العلم، 1383.