جمعه، 25 بهمن 1398

احکام عمره تمتع | نماز طواف: سوال بیست

پرسش :

اگر شخصى در مقام ابراهیم در حج، حمد و سوره‌اش را غلط بخواند آیا زنش براى او حرام مى‌شود؟

پاسخ :
اگر سهواً غلط بخواند و بعد از نماز متوجه نشود نماز صحیح است و اگر توجه دارد لکن حمد و سوره‌اش غلط دارد پس اگر قدرت بر تصحیح داشته باشد واجب است قبل از نماز آن را تصحیح کند و اگر قدرت ندارد و کسى هم که در حال نماز کلمه کلمه به او به طور صحیح تلقین کند نباشد همان نماز با غلط را بخواند و بعد از نماز هم بنابراحوط و اولى شخص صحیح القرائه را نائب قرار دهد که از طرف او بخواند و زن بر او حرام نمى‌شود لکن چنین کسى خودش نمى‌تواند در انجام اعمال حج براى دیگرى نایب شود.

منبع: استفتائات حج، آیت الله العظمی لطف ‌الله صافی، قم، انتشارات حضرت معصومه (علیها السلام)، 1380.