پنجشنبه، 22 اسفند 1398

احکام | موسیقی، غنا و رقص: سوال هشتاد

پرسش :

آوازه‌خوانى زنان و یا استفاده از نوار مختصّ عروسى در محلى که فقط زنان حضور دارند چه حکمى دارد؟

پاسخ :
باسمه تعالى؛ غنا و گوش دادن به آن حرام است چه خوانندۀ آن زن باشد یا مرد و چه گوش دادن به آن بصورت مستقیم باشد یا از روى نوار، البته غنا در خصوص عروسى در صورتى که مشتمل بر موسیقى لهوى نباشد استثناء شده است امّا گوش دادن به نوار غناى مجلس عروسى در غیر عروسى حرام است، و اللّه العالم.

منبع: استفتائات جدید، آیت الله العظمی جواد تبریزی (رحمه الله)، جلد دوم، قم: نشر سرور، 1385.