جمعه، 23 اسفند 1398

احکام | مسائل مستحدثه: سوال بیست

پرسش :

پس از مهاجرت یهودیان ایران در زمان طاغوت به سرزمین فلسطین اشغالى مرکز عبادت و مراسم مذهبى آنان به نام کنیسه و یا کلیسا و بیع و غیره متروکه مانده و ادارۀ اوقاف محل، این مراکز را به اشخاص به صورت فروش و یا اجاره واگذار کرده و آنان نیز آنها را به صورت پاساژ و مغازه در آورده‌اند، آیا اجاره و یا فروش این معابد و مراکز بدون اجازۀ مراجع عظام جایز است؟ و یا اصولا خریدوفروش و اجارۀ آنها جایز نیست؟

پاسخ :
باسمه تعالی؛ کسى که مکان مزبور در دست او است مى‌تواند از آن به عنوان مغازه یا مثل آن استفاده کند، و اللّه العالم.

منبع: استفتائات جدید، آیت الله العظمی جواد تبریزی (رحمه الله)، جلد دوم، قم: نشر سرور، 1385.