شنبه، 24 اسفند 1398

احکام | مسائل مستحدثه: سوال یکصد و شصت و دو

پرسش :

شخصى در سال ١٣٧٣ مبلغ یک میلیون و هشتصد هزار تومان به شخص تاجرى داده مشروط به آنکه در افغانستان به تاریخ معیّن معادل آن پول افغانى بدهد ولى تاجر تا بحال آن پول را نداده بلکه در خفا بسر مى‌برد. اگر خودش پیدا شود و یا اموالش بدست آید، شخص طلبکار اصل پول خود را حق دارد و یا پول افغانى معادل آن را؟ ثانیا آنکه مصارف و مخارج که به علّت بدست آوردن پول نموده و کاهش ارزش پول از چهار سال تا به این وقت، آیا طلبکار حق دارد و یا خیر؟

پاسخ :
باسمه تعالی؛ اگر پول افغانى را خریده بودید که آنجا تحویل دهد در وقت معیّن و او تحویل نداد، حق دارید فسخ کنید و پول ایرانى را بگیرید، و اگر معامله نبوده باز پول ایرانى را حقّ مطالبه دارید. و فقط حقّ مطالبۀ پول خودتان را دارید، و اللّه العالم.

منبع: استفتائات جدید، آیت الله العظمی جواد تبریزی (رحمه الله)، جلد دوم، قم: نشر سرور، 1385.