شنبه، 24 اسفند 1398

مسائل مستحدثه | عقاید: سوال سی و یک

پرسش :

بعضى مداحها و ذاکرین اهل بیت علیهم السّلام در مجالسى که به نام ائمۀ معصومین علیهم السّلام برگزار مى‌شود اشعارى بدین مضمون مى‌خوانند: من حسین اللّه‌ایم، اى مظهر احد هو یا على مدد / اللّه را صمد هو یا على مدد آیا خواندن اینگونه اشعار جایز است؟

پاسخ :
باسمه تعالی؛ اشعارى که ظاهر آن معانى خلاف شرع است و لو گوینده یا خوانندۀ آن معنى صحیحى را اراده کرده باشد، و بخواهد ارادت خود را نشان دهد، خواندن و نشر آن اشکال شرعى دارد، و باید طورى اشعار را بخوانند که خدا ناکرده اولا مورد سوء استفادۀ بعضى واقع نشود، ثانیا آن قدر اشعار زیبا و با مضامین عالى وجود دارد که نیازى به خواندن بعضى شعرها که معانى خلاف شرع دارد نیست، و اللّه العالم.

منبع: استفتائات جدید، آیت الله العظمی جواد تبریزی (رحمه الله)، جلد دوم، قم: نشر سرور، 1385.