يکشنبه، 25 اسفند 1398

احکام اجتماعی | معامله: سوال پنجاه و شش

پرسش :

پدرى ملک خویش را به یکى از فرزندانش مى‌فروشد، قبض و اقباض صورت مى‌گیرد و لکن پدر ۵٠ سال حقّ خیار براى خودش شرط مى‌کند، سؤال این است اگر پدر قبل از اتمام مدت خیار بمیرد آیا حقّ خیار فسخ به ورّاث ایشان رسیده و مى‌توانند معامله را به هم بزنند یا خیر؟ و اگر همین پدر در ضمن شرط خیار متذکر شود که خیار فسخ مختصّ خودم مى‌باشد و بعد از فوتم ورّاث حقّ خیار ندارند آیا این نوع معامله

پاسخ :
باسمه تعالى؛ اگر قید کرده که فسخ بیع به فسخ خودش باشد، بعد از فوت حقّ خیار به ورثه منتقل نمى‌شود، ولى اگر چنین قیدى نکرده حقّ خیار به ورثه منتقل مى‌شود، و اللّه العالم.

منبع: استفتائات جدید، آیت الله العظمی جواد تبریزی (رحمه الله)، جلد دوم، قم: نشر سرور، 1385.