يکشنبه، 10 فروردين 1399

احکام وقف | سوال یکصد و سی و پنج

پرسش :

منزلى است وقف بر حضرت ابا عبد اللّه الحسین علیه السّلام که از درآمد آن باید در همان منزل مجلس عزادارى آن حضرت برپا شود، و این منزل سر دو نبش کوچه‌اى که به عرض سه متر است واقع شده، به درخواست مردم شهردارى مى‌خواهد کوچه را وسعت دهد که بیش از یک ثلث منزل داخل در کوچۀ عمومى مى‌شود، سؤال ما این است که اگر این امر متوقف بر اجازۀ متولى باشد، آیا جایز است متولّى همچون اجازه‌اى بدهد یا خیر؟

پاسخ :
باسمه تعالی؛ براى متولّى مشروع نیست اجازه دهد و دیگران هم جایز نیست خراب کنند، و اگر شهردارى خراب کرد بر متولّى و دیگران مسئولیتى نیست، و اللّه العالم.

منبع: استفتائات جدید، آیت الله العظمی جواد تبریزی (رحمه الله)، جلد دوم، قم: نشر سرور، 1385.