دوشنبه، 11 فروردين 1399

احکام خمس | سوال دویست و هفتاد و هشت

پرسش :

یک نفر یک منزل کوچک درست کرد، بعدا آن را فروخت، بعد از این یک زمین جدید خرید چون این آقا وضع مالى خوبى نداشت لذا چند سال پول جمع‌آورى کرد و منزل جدید ساخت حتى براى ساختن منزل نماز و روزۀ استیجارى گرفته بود. آیا بر این منزل خمس تعلق مى‌گیرد؟

پاسخ :
باسمه تعالى؛ آنچه را که از درآمد سالهاى قبل از سکونت صرف در خانه کرده خمس دارد و نسبت به پول منزل سابق که آن را فروخته، به مقدار پول خرید آن منزل خمس ندارد و ما به التفاوت بین قیمت خرید و قیمت فروش که صرف در خرید زمین و تهیۀ خانه جدید شده-قبل از سال سکونت در منزل جدید-خمس دارد، و اللّه العالم.

منبع: استفتائات جدید، آیت الله العظمی جواد تبریزی (رحمه الله)، جلد دوم، قم: نشر سرور، 1385.