شنبه، 16 فروردين 1399

زمان باطل شدن روزه مسافر

پرسش :

1- اگر شخص روزه‌دار مسافرت کند، چه زمانى روزه او باطل مى‌شود؟ 2- اگر روزه‌دار بخواهد به مسافرت برود ـ که در نتیجه روزه‌اش باطل مى‌شود ـ از چه زمانى مى‌تواند مبطلات روزه را انجام داده و آب یا غذا بخورد؟

پاسخ :
1- اگر روزه‌دار بعد از ظهر مسافرت کند، روزه او صحیح است و باید روزه‌اش را بگیرد. ولى اگر پیش از ظهر مسافرت کند، وقتى به حدّ ترخّص برسد روزه‌اش باطل مى‌شود.(احکام مسافر)

2- اگر چنین شخصى به قصد «مسافت شرعى» حرکت کند، همین‌که به «حدّ ترخّص» رسید مى‌تواند روزه‌اش را باطل نموده و آب یا غذا بخورد، ولى نباید تا قبل از رسیدن به «حدّ ترخّص»، مبطلات روزه را انجام دهد. و اگر قبل از رسیدن به «حدّ ترخّص» یکى از مبطلات روزه را عمدآ انجام دهد، قضا و کفّاره عمدى بر او واجب مى‌شود.

منبع: دفتر آیت الله العظمی وحید خراسانی (دام ظله)