شنبه، 16 فروردين 1399

کفاره باطل کردن روزه با انجام کار حرام

پرسش :

اگر روزه دار روزه خود را با کار حرامی باطل کند کفاره آن چیست؟

پاسخ :
اگر به چیز حرامی روزه خود را باطل کند (چه آن چیز اصلاً حرام باشد مثل شراب و زنا، یا به جهتی حرام شده باشد مثل نزدیکی کردن با عیال خود در حال حیض) بنابر احتیاط، کفاره جمع بر او واجب می شود، یعنی باید یک بنده آزاد کند و دو ماه روزه بگیرد و شصت فقیر را سیر کند، یا به هرکدام آنها یک مدّ طعام بدهد، و چنانچه هر سه برایش ممکن نباشد، هر کدام آنها که ممکن باشد واجب است انجام دهد، و بنابر احتیاط واجب استغفار هم بنماید. (منهاج 2/م 1009)

منبع: دفتر آیت الله العظمی وحید خراسانی (دام ظله)