پنجشنبه، 21 فروردين 1399

احکام طهارت | تجهیز میت: سوال سی

پرسش :

سیدى که از نظر تقوا، فردى عادى و بى‌سواد بود، از دنیا رفته است، بستگان او در پى سودجویى و بهره‌بردارى، مبادرت به ساختن زیارتگاهى ورزیده‌اند که حدود هشتاد متر مربع از زمین قبرستان موقوفى را به خود اختصاص داده است؛ نخست اینکه آیا این کار درست است؟ دیگر اینکه مى‌توان در آن نماز خواند؟ همچنین رسیدگى به این امر بر گردن چه کسى است؟

پاسخ :
باسمه تعالى؛ در فرض مزبور ساختن بارگاه که معرفى شخص عادى است به بیش از آنچه که مراتب معنوى او بوده، اضلال مردم است و جایز نیست؛ و زمین مذکور چنانچه محرز باشد که سابقاً ملک بوده و وقف گردیده، ساختن بنایى که مزاحم دفن اموات در آینده یا موجب نبش قبور مؤمنین باشد، جایز نیست؛ و نماز خواندن در قبرستان مکروه است، و الله العالم.

منبع: استفتائات جدید، آیت الله العظمی جواد تبریزی (رحمه الله)، جلد اول، قم: نشر سرور، 1385.