جمعه، 22 فروردين 1399

احکام خانواده | ازدواج: سوال یکصد و بیست و یک

پرسش :

جوانى با وعدۀ ازدواج، سرنوشت دخترى را دستخوش هوى و هوس خود ساخته و بکارت او را از بین برده، دختر و پزشک قانونى مراتب را تأیید کرده‌اند، جوان در محکمه آن را نمى‌پذیرد، اما همۀ دلایل علیه اوست، بنابراین آیا جوان مجبور به ازدواج با اوست؟ و آیا براى زن مهر المثل مى‌باشد؟ و تکلیف شرعى دختر که فریب خورده است، چیست؟

پاسخ :
باسمه تعالى؛ جوان مذکور را نمى‌توان به ازدواج دختر مذکور وادار نمود، وى را ارشاد کنند که براى حفظ آبروى دختر و جلوگیرى از فساد و توفیق توبۀ خودش با وى ازدواج نماید تا اینکه خداوند متعال به سبب عمل صالح از وى درگذرد و او را عفو کند؛ در مورد مهر المثل، اگر اکراه بر زنا نکرده است، چیزى بر زانى نیست، و الله العالم.

منبع: استفتائات جدید، آیت الله العظمی جواد تبریزی (رحمه الله)، جلد اول، قم: نشر سرور، 1385.