جمعه، 22 فروردين 1399

احکام نماز | نماز قضا: سوال سی و دو

پرسش :

شخصى مى‌داند و در برخى موارد احتمال مى‌دهد که نماز یا روزه‌هایى از او قضا شده یا درست انجام نداده است و اکنون به هیچ وجه ترتیب و زمان آنها را به یاد نمى‌آورد. وظیفۀ او در قضاى آنها چیست؟ آیا مى‌توان به طور مداوم و تدریجى نمازهاى شبانه روز را به ترتیب همان هفده رکعت به نیت آنچه قضا شده است بجا آورد؟

پاسخ :
باسمه تعالی؛ چنانچه در تعداد نمازهایى که از او فوت شده شک دارد مى‌تواند به قضاى مقدار یقینى اکتفا کند و زاید بر آن لازم نیست، و اگر در نوع نمازهایى که از او قضا شده تردید دارد باید طورى نمازها را بخواند که یقین کند ذمۀ او برى شده، و اگر به نحوى که در سؤال ذکر شده-به تعداد روزهایى که یقین به فوت دارد-نمازها را بخواند مانعى ندارد، و اللّه العالم.

منبع: استفتائات جدید، آیت الله العظمی جواد تبریزی (رحمه الله)، جلد دوم، قم: نشر سرور، 1385.