پنجشنبه، 4 ارديبهشت 1399

خمس درآمد اضافه بر مؤونه | مبالغ پرداخت‌شده به بازنشستگان

پرسش :

مرسوم است به کارمندانی که بازنشسته می‌شوند مبلغی اعطا می‌شود که خود شامل سه بخش است: الف: مبلغی که به‌عنوان پاداش به بازنشسته پرداخت می‌شود. ب: مبلغی که از حقوق فرد ماه به ماه کم شده و در هنگام بازنشستگی دوبرابر آن به فرد داده می‌شود. ج: مبلغی که در قبال مرخصی‌هایی که فرد می‌توانسته استفاده کند و استفاده نکرده است به او داده می‌شود. نظر شما در مورد خمس این مبالغ چیست؟

پاسخ :
مورد اوّل خمس ندارد و امّا مورد دوّم، آن مقدار که از حقوق کسر شده و سرِ سالِ خمسی قابل استرداد بوده، پس از دریافت، مشمول خمس است و اگر قابل استرداد نیست و با اختیار کارمند کسر نشده حکم مورد سوّم را دارد؛ و اگر با اختیار کارمند کسر شده احتیاط واجب این است که بلافاصله پس از دریافت خمس آن پرداخت شود و مورد سوّم، اگر تا فرارسیدن سر ِسالِ خمسی باقی بماند، خمس دارد.

منبع: پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری