جمعه، 5 ارديبهشت 1399

خمس افزایش قیمت زمینِ به ارث رسیده

پرسش :

باغ پدری از طریق بخشش یا ارث به پسرش منتقل شده است، آن باغ هنگام هدیه یا انتقال به او بابت ارث، قیمت زیادی نداشت، ولی در حال حاضر قیمت آن هنگام فروش با قیمت قبلی آن تفاوت زیادی کرده است، آیا به آن مقدار زیادی که بر اثر افزایش قیمت حاصل شده، خمس تعلّق می‌گیرد؟

پاسخ :
ارث و هبه و پولِ فروش آنها خمس ندارد، هرچند قیمت آنها افزایش یافته باشد، مگر اینکه نگهداری آن به قصد تجارت و زیاد شدن قیمت باشد که در این‌صورت ارتفاع قیمت سوقیه‌اش(1) پس از فروش بنا بر احتیاط واجب متعلّق خمس است که اگر تا سر سال مصرف نشود خمس آن باید پرداخت شود.

پی‌نوشت:
1. افزایش قیمت در بازار.

منبع: پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری