جمعه، 5 ارديبهشت 1399

فروش مؤونه‌ی تهیه‌شده از مال غیرمخمّس

پرسش :

اگر وسایل و چیزهای مورد نیاز زندگی مانند ماشین، موتور، فرش که خمس آن داده نشده است، فروخته شود، آیا پس از فروش باید خمس آنها فوراً پرداخت شود؟

پاسخ :
وسایل ذکر شده اگر جزو احتیاجات زندگی بوده و از درآمد بین سال، آن را تهیه کرده است و در سال بعد به فروش رفته است، پول فروش آن خمس ندارد؛ ولی اگر وسایل را با پولی که سال بر آن گذشته بدون ادای خمس تهیه کرده، باید خمس پول خرید آنها را بدهد، هرچند آن وسایل را نفروشد و اگر حساب سال نداشته و نمی‌داند که به هنگام صرف پول در خرید مایحتاج، آیا سال خمسی بر آن گذشته یا نه در مورد پول خرید آنها باید با یکی از نمایندگان ما مصالحه نماید.

منبع: پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری