شنبه، 13 ارديبهشت 1399

احکام روزه | رویت هلال ماه: سوال نوزده

پرسش :

همان طور که می دانید، وضعیت هلال در آخر یا اول ماه به یکی از حالات زیراست: 1- غروب هلال قبل از غروب خورشید باشد. 2- غروب هلال مقارن با غروب خورشید باشد. 3- غروب هلال بعد از غروب خورشید باشد. بیان فرمائید کدام یک از حالات فوق را می توان به وسیله برنامه های محاسبه کننده الکترونیکی دقیق برای دورترین نقاط عالم محاسبه کرد؟ آیا استفاده از این محاسبات برای تعیین اول ماه قبل از حلول امکان دارد یا این که ماه باید حتماً با چشم رؤیت گردد؟

پاسخ :
اول ماه به رؤیت هلال ثابت می شود و با محاسبات علمی ثابت نمی شود مگر آنکه علم پیدا شود.

منبع: روزه سپر مومن به ضمیمه احکام روزه، آیت الله العظمی علوی گرگانی (دام ظله)، قم: دارالعلم، 1389.