دوشنبه، 15 ارديبهشت 1399

روزه زن شیرده با وجود شیرخشک یا مرضعه

پرسش :

زن شیردهی که شیرش کم است، اگر بتواند از شیر خشک یا شیر گاو یا کمک گرفتن از زن شیرده دیگری برای شیردادن بچه استفاده نماید، آیا لازم است این کار را بکند و روزه های ماه رمضانش را بگیرد؟(1)

پاسخ :
الف. کمک از مرضعۀ دیگر:

اگر کسی پیدا شود که بی اجرت بچه را شیر دهد، یا برای شیردادن بچه از پدر یا مادر بچه یا از کس دیگری که اجرت او را بدهد، اجرت بگیرد:

احتیاط واجب آن است که بچه را به او بدهد و روزه بگیرد (حضرت امام و آیات عظام گلپایگانی، صافی و سیستانی).

واجب است که بچه را به او بدهد و روزه بگیرد (آیات عظام خویی، تبریزی، بهجت، فاضل، مکارم و وحید).

ب. کمک از شیرخشک یا مانند آن:

برای جواز افطار، عدم امکان استفاده از غذاهای غیر شیر مادر شرط نیست؛ یعنی با امکان سیرکردن طفل با شیرخشک و امثال آن نیز می تواند برای دادن شیر کافی، اگر روزه برای او یا بچه ضرر دارد، روزه را افطار کند (مقام معظم رهبری و آیت الله گلپایگانی).

احتیاط واجب آن است که این کار را انجام دهد و روزه هایش را بگیرد؛ مگر ضرری برای بچه داشته باشد (آیات عظام مکارم، صافی، سیستانی و تبریزی).

واجب آن است که این کار را انجام دهد و روزه هایش را بگیرد؛ مگر ضرری برای بچه داشته باشد (آیات عظام خویی و وحید).

پی‌نوشت:
1- استفتای کتبی خصوصی از مراجع؛ گلپایگانی، مجمع المسائل، ج 4، ص 169، سؤال 482؛ تبریزی، صراط النجاة، ج 1، سؤال 344؛ توضیح المسائل مراجع، مسئلۀ 1728 و 1729؛ وحید، توضیح المسائل، مسئلۀ 1737.

منبع: احکام روزه، اداره پاسخگویی به سوالات دینی آستان قدس رضوی، انتشارات قدس رضوی، 1393.