شنبه، 20 ارديبهشت 1399

توجه به ساختگاه در ساخت و ساز ساختمان

پرسش :

منظور از ساختگاه چیست؟ و آیا باید در ساخت و ساز ساختمان به آن توجه داشت؟

پاسخ :
پاسخ از آقای دکتر محمد داوودی:

بر روی لایه های سخت زیر زمین، لایه های سست خاکی وجود دارد که هر چند ضخامت آن ها کم است (چندین متر تا حداکثر جندین ده یا صدمتر) ولی می تواند تغییرات شدیدی بر امواج زلزله بگذارد. در صورتی که اثرات این لایه ها ی ضعیف خاک در تغییر امواج زلزله بررسی نشود، نمی تواند به مهندس طراح، زلزله ی طرح را به درستی معرفی کند. بنابراین در طراحی سازه ها باید به اثرات ساختگاه توجه جدی داشت.

منبع: پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله