شنبه، 20 ارديبهشت 1399

چگونگی شناسایی محل وقوع زمین لرزه

پرسش :

محل وقوع زمین لرزه چگونه شناسایی می‌شود؟

پاسخ :
پاسخ از آقای دکتر انوشیروان انصاری:

پس از وقوع یک زمین لرزه، امواج زلزله توسط هر یک از ایستگاه‌های لرزه‌­نگاری دریافت می‌گردد. برای به ­دست آوردن کانون یک زمین لرزه از زمان رسید امواج لرزه‌ای P و S بر روی لرزه نگاشت‌های ثبت شده، استفاده می‌شود.

با دانستن سرعت امواج لرزه ای P و S و اختلاف زمان رسیدن این امواج، می‌توان فاصله چشمه زمین لرزه را تا هر ایستگاه به ­دست آورده و به­ کمک سه ایستگاه دریافت کننده زمین لرزه، محل وقوع زلزله را مشخص نمود.

منبع: پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله