يکشنبه، 21 ارديبهشت 1399

مفطرات روزه | مسواک نکردن در شب

پرسش :

اگر می داند یا احتمال می دهد که بقایای غذا در بین روز براثر مسواک نزدن فرو می رود، اگر مسواک نزند، روزه اش چه حکمی دارد؟ (1)

پاسخ :
الف. می داند که بقایای غذا در بین روز فرو می رود:

اگر در بین روز اتفاق افتاد، روزه اش باطل است و قضا دارد (مشهور).

اگر در بین روز اتفاق نیفتاد:

روزه اش باطل است و قضا دارد (آیات عظام فاضل، زنجانی، بهجت، گلپایگانی، صافی، خویی و سیستانی).

احتیاط واجب روزه اش باطل است و قضا دارد (حضرت امام و آیت الله نوری).

روزه صحیح است (آیت الله مکارم).

ب. احتمال می دهد بقایای غذا در بین روز فرو می رود:

روزه اش باطل نیست؛ اگرچه در بین روز سهواً فرو رود (مشهور).

پی‌نوشت‌‌:
1- توضیح المسائل مراجع، مسئلۀ 1578؛ وحید، توضیح المسائل، مسئلۀ 1586؛ عروة الوثقی، فصل فیما یجب الامساک من المفطرات، مسئلۀ 1؛ استفتای کتبی از آیت الله مکارم.

منبع: احکام روزه، اداره پاسخگویی به سوالات دینی آستان قدس رضوی، انتشارات قدس رضوی، 1393.