يکشنبه، 21 ارديبهشت 1399

مفطرات روزه | اخلاط سر و سینه

پرسش :

آیا فرودادن اخلاطی که از انتهای بینی می آید و یا در حلق است، روزه را باطل می کند؟ (1)

پاسخ :
الف. داخل فضای دهان نشده، فرودادن آن اشکال ندارد (مشهور).

ب. داخل فضای دهان شده:
نباید فرو برد (آیت الله اراکی).
احتیاط واجب فرو نبرد (مشهور).
احتیاط مستحب فرو نبرد (آیات عظام سیستانی و زنجانی).

پی‌نوشت‌‌:
1- عروة الوثقی، فصل فیما یجب الامساک من المفطرات، مسئلۀ 3؛ توضیح المسائل مراجع، مسئلۀ 1580؛ وحید، توضیح المسائل، مسئلۀ 1588؛ اجوبة الاستفتائات، سؤال 799.

منبع: احکام روزه، اداره پاسخگویی به سوالات دینی آستان قدس رضوی، انتشارات قدس رضوی، 1393.