پنجشنبه، 25 ارديبهشت 1399

الحاق رقبۀ مسجد به مسجد دیگر/ سوال یک

پرسش :

مسجدی در روستا واقع شده که گنجایش جمعیت فعلی محل را مخصوصاً در ماه مبارک رمضان و ایام محرم و صفر ندارد آقایی در صدد توسعه مسجد برآمده، در جوار مسجد زمینی است که متصرف آن می گوید مقداری از زمین وقف روشنائی مسجد دیگری است یعنی در قدیم عصارخانه بوده و روغن چراغ مسجد را تأمین می کرده است و فعلاً اثری از عصارخانه نمی باشد، مستدعی است بیان فرمائید با توجه به ضرورت آیا می توانیم زمین مذکور را ضمیمه مسجد نموده و از مسجد مورد توسعه روشنائی دیگر را تأمین نمائیم تا هم جهت وقفیت حفظ شده و هم از مضیقه مکانی خلاص شویم، حکم الله را بیان فرمائید.

پاسخ :
اگر با نظر متولی شرعی و مراعات حفظ جهت وقف این کار بشود مانع ندارد ولی زمین وقف را اگر جزء مسجد نمایند حکم مسجد پیدا نمی کند.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​منبع: پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری