يکشنبه، 4 خرداد 1399

ورود مهمان بعداز زمان وجوب زکات فطره

پرسش :

فطره مهمانی که در شب عید، بعداز وقت وجوب زکات فطره(1) آمده است، بر عهده چه کسی است؟

پاسخ :
1. بر خود مهمان است (حضرت امام، آیات عظام گلپایگانی، اراکی، فاضل، بهجت، وحید، مکارم، صافی، نوری، زنجانی).(2)

2. اگر نان خور محسوب شده به احتیاط واجب بر عهده میزبان است و در غیر این صورت، بر عهده خود او است (آیات عظام خویی، تبریزی، سیستانی).(3)

پی‌نوشت:
1- غروب یا مغربِ شب عید فطر (با توجه به اختلافاتی که بحث آن گذشت).
2- عروة الوثقی، ج 2، زکات فطره، فصل فی من تجب عنه؛ امام، تحریر الوسیله، زکات فطره، القول فی من تجب علیه، مسأله 3؛ فاضل، الاحکام الواضحه، مسأله 1199؛ وحید، منهاج الصالحین، ج 2، مسأله 1172؛ توضیح المسائل مراجع، ج 2، مسأله 1997.
3- خویی و تبریزی و سیستانی، منهاج الصالحین، ج 1، مسأله 1172.

​​​​​​​منبع: احکام فطریه و نماز عیدین، اداره پاسخگویی به سوالات آستان قدس رضوی، نشر قدس رضوی، 1392.