يکشنبه، 4 خرداد 1399

ورود مهمان قبل از زمان وجوب زکات فطره

پرسش :

فطره مهمانی که در شب عید فطر قبل از زمان وجوب زکات فطره با رضایت صاحبخانه آمده است و نزد وی افطار می کند، بر عهده چه کسی است؟

پاسخ :
1. بر عهده میزبان است و انفاق فعلی کافی است (آیات عظام گلپایگانی، اراکی، بهجت، صافی).(1)

2. اگر نان خورِ صاحبخانه به طور مطلق محسوب می شود، نه نان خور شب عید، بر عهده صاحبخانه است (آیت الله زنجانی).(2)

3. اگر نان خور صاحبخانه محسوب می شود بر عهده صاحبخانه است (حضرت امام، رهبر معظم انقلاب، آیات عظام اراکی، خویی، تبریزی، فاضل، سیستانی، وحید، مکارم).(3)

پی‌نوشت:
1- گلپایگانی، هدایه العباد، مسأله 1581؛ بهجت، استفتائات، ج 2، سوال 3327؛ صافی، هدایه العباد، مسأله 1580؛ ذیل توضیح المسائل مراجع، ج 2، مسأله 1995.
2- ذیل توضیح المسائل مراجع، ج 2، مسأله 1995.
3- امام، تحریر الوسیله، زکات فطره، القول فی من تجب علیه، مسأله 3؛ خویی، تبریزی، سیستانی و وحید، منهاج الصالحین، زکات فطره، مسأله 1172؛ فاضل، الاحکام الوضحه، مسأله 1199؛ توضیح المسائل مراجع، ج 2، مسأله 1997؛ وحید، توضیح المسائل، مسأله 2012؛ موسوعه فقهی جامعه الزهرا، مجموع احکام3، مبحث روزه، زکات فطره.

​​​​​​​منبع: احکام فطریه و نماز عیدین، اداره پاسخگویی به سوالات آستان قدس رضوی، نشر قدس رضوی، 1392.