يکشنبه، 4 خرداد 1399

وقتی مهمان، نان خور میزبان محسوب می شود | سوال دو

پرسش :

آیا به مهمانی که تنها برای افطاری دعوت شده و شب نمی ماند، نان خور صدق می کند؟

پاسخ :
1. به مهمانی که تنها برای افطاری دعوت شده و شب نمی ماند، نان خور صدق نمی کند (رهبر معظم انقلاب، آیات عظام خویی، تبریزی، فاضل، سیستانی، وحید، مکارم، زنجانی).(1)

2. اگر پیش از برآمدن هلال ماه شوال مهمان شده است، فطره اش بر میزبان واجب است، به شرط آنکه برای خوردن غذا به منزل او آمده باشد، هرچند بعداً مانعی پیش آید که نتواند غذا صرف کند (آیت الله بهجت).(2)

3. ملاک وجوب فطریه مهمان بر میزبان این است که مهمان نان خور میزبان محسوب شود و آن با انفاق فعلی محقق می شود (آیات عظام گلپایگانی، اراکی، صافی).(3)

پی‌نوشت:
1- پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری به نشانی: www.Leader.ir، احکام روزه، سوال 225؛ خویی، تبریزی، سیستانی و وحید، منهاج الصالحین، زکات فطره، مسأله 1172؛ ذیل توضیح المسائل مراجع، ج 2، مسأله 1995؛ موسوعه فقهی جامعه الزهرا، مجموع احکام3، مبحث روزه، زکات فطره.
2- بهجت، استفتائات، ج 2، سوال 3327.
3- گلپایگانی، هدایه العباد، مسأله 1581؛ صافی، هدایه العباد، مسأله 1580.

​​​​​​​منبع: احکام فطریه و نماز عیدین، اداره پاسخگویی به سوالات آستان قدس رضوی، نشر قدس رضوی، 1392.